15let

Myš

Pomáháme už 18 let dětem, aby se zase smály. Tahle fotka dole patří k nejstarším, které v archivu máme. Za tu dobu jsme ušli dlouhou cestu a moc se těšíme, kam po ní dojdeme v roce 2023. Počet našich návštěv opět přesáhne tisícovku. Pomáháme tedy každý den na několika místech po celé republice zároveň. I letos realizujeme kromě spousty jednodenních návštěv, i několik týdenních programů v léčebnách, kde spolu s námi pacienti sami vytváří loutkové divadelní představení. Realizujeme také cílené návštěvy loutkářů u pacientů kde se na základě dohody ošetřujícími lékaři a terapeuty stáváme přímo součástí léčby. Chystáme i výpravy za chronicky nemocnými a handicapovanými dětmi na specializované tábory a léčebné pobyty v léčebnách. Nezapomínáme kromě dětí ani na dříve narozené a v letošním roce opět rozšiřujeme nejen počet dětských oddělení, která pravidelně navštěvujeme, ale i počet míst kam vyrážíme za dříve narozenými ...

Hospitalizovaných dětí je v nemocnicích každý rok přes 180 000 a ještě daleko víc je ve zdravotnických a sociálních zařízeních dědečků a babiček, kteří již zřídka opouští lůžko. Snažíme se jim i jejich rodinám na této cestě pomoci.  Chcete být při tom s námi?

lum8w

 

Jsme pyšní, co vše jsme společně s vámi za těch 18 let dokázali.

Jen v roce 2022 jsme uskutečnili 1121 návštěv či samostatných představení! Z toho 1 029 návštěv nemocnic a léčeben! Celých 624 návštěv proběhlo ve zdravotnických zařízeních v Praze, 116 v Brně a 42 v Ostravě. Navštěvovali jsme všechny krajské nemocnice v Čechách i na Moravě i spoustu těch menších. Zavítali jsme také 12 x do hospiců a na geriatrie mimo nemocniční zařízení. 2x jsme uspořádali vícedenní dílny v psychiatrických nemocnicích. Odehráli jsme 61 představení pro ukrajinské děti v krajských centrech pomoci i ve vlaku, 31x jsme naši práci představili veřejnosti, uzdraveným dětem a lékařům. 27x jsme pomáhali s léčbou pacienta během individuálních návštěv na základě zadání lékařů. Díky za vaši pomoc!

Díky pomoci našich dárců jsme v roce 2022 pomáhali na více místech než v letech předchozích! Moc vám děkujeme, protože bez vaší podpory by to opravdu nešlo! Náklady na jeden náš den v nemocnici bývají 4 000Kc. Loutky, scéna a nastudování nového divadelního představeni vyjde podle jeho velikosti na 25 000 – 60 000 korun.

Pomoc potřebným v roce 2023 i v roce 2024 bude přinejmenším stejně rozsáhlá.

Vaše dary v jakékoliv výši jsou vždy vítané, protože přinášejí úlevu a úsměv hospitalizovaným dětem!